tiistai 26. elokuuta 2014

Sitruunaiset suklaamuffinit

Hopeakakkua tehdessä jäi iso sitruuna käyttämättä puolikkaan kuoriraasteen takia. Mietin siis miten käytän sitruunan sekä 2 munaa, joiden valkuaisen joukkoon meni keltuaista enkä voinut käyttää niitä Hopeakakkuun. Ei muuta kuin kehittämään muffinitaikinaa munista, sitruunasta ja kaapissa lojuvasta suklaasta.

Tässä sadepäivän iloa.


Sitruunaiset suklaamuffinit

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
150 g margariinia tai voita sulatettuna
1 ison sitruunan mehu ja raastettu kuori
150 g (valkoista) suklaata rouhittuna

Vatkaa munat ja sokeri vaahtoon. Lisää kuivat aineet ja sulatettu rasva + sitruunanmehu vuorotellen taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan.

Kaada taikina muffinivuokiin.Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.


Tässä pari huomiota mausta. Kirpakka sitruuna ja tumma suklaa eivät aivan olleet paras makupari. Ajattelin valkoista suklaata kun tein muffineja, mutta laitoin kuitenkin taloussuklaata. Ensi kerralla teen valkoisesta suklaasta. Tosin isot, ihanat puolittain sulat suklaanpalat lämpimässä muffinissa olivat aivan nappeja – tuli mieleen mutakakku. Älä paista liikaa – saa jäädä hieman kosteaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti