Peruslihapullat mummon tapaan
1 dl kermaa tai kermaviiliä
0,5 dl korppujauhoja
1 iso sipuli
1 rkl rasvaa paistamiseen
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
1 tl pippurisekoitusta (musta-, mauste-, valko-)
Hienonna sipuli, paista se rasvassa pannulla pehmeäksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi lihapullataikinaksi.
Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin.
Paista lihapullat rasvassa pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa 15-20 min.
Sipulikastike
1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme sipulia
n. 1 dl vettä
1/4 lihaliemikuutiota
mustapippuria myllystä
1,5 rkl tummaa suurustejauhetta
1 rkl ketsuppia
1 rkl persiljaa hienonnettuna
Mittaa kattilaan kerma, vesi ja liemikuution neljännes. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min, sekoita. Mausta pippurilla ja ketsupilla. Anna kiehua hiljalleen 2 min.
Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa ja nauti lihapullien kanssa.
n. 1 dl vettä
1/4 lihaliemikuutiota
mustapippuria myllystä
1,5 rkl tummaa suurustejauhetta
1 rkl ketsuppia
1 rkl persiljaa hienonnettuna
Mittaa kattilaan kerma, vesi ja liemikuution neljännes. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min, sekoita. Mausta pippurilla ja ketsupilla. Anna kiehua hiljalleen 2 min.
Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa ja nauti lihapullien kanssa.
Vinkki: huuhtele kermapurkki vedellä - saat kaikki maut mukaan kastikkeeseen.
Ripottele kastikkeen päälle vielä rapsakkaa paahdettua sipulia - saat sipulisemman kastikkeen. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti