torstai 28. elokuuta 2014

Omenapannari

Sain eilen pussillisen omenia – Tack Ola och Stina!

Tänään leivoin omenista pannaria – samaan tapaan kuin viime syksynä oman puun omenista. Tänä vuonna meidän toinen puu tekee ihan kivasti omenia, mutta toinen puu pitää välivuoden, joten Olan tuomat omenat tulivat hyvään tarpeeseen. Tässä linkki viime syksyn pannariin, jossa oli omenien lisäksi jogurttia ja mausteita.

Nyt vähän yksinkertaisempi pannari.


Omenapannari

taikina:
7-8 dl punaista maitoa
3 isoa munaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria

vuokaa:
6 omenaa
kanelia
sokeria

Sekoita taikina ja anna sen turvota 30 minuuttia.
Lohko omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi ne pannuun, jossa on leivinpaperi. Mausta sokerilla ja kanelilla.
Kaada taikina päälle ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Pannari meni juuri uuniin. Ihana tuoksu tulee kardemummasta ja kanelista. <3

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt jo kolme omenapannaria tässä lyhyen ajan sisällä - niihin ei kyllästy! Huomenna äidille hakemaan lisää omenoita - omat on jo loppu :)

    VastaaPoista