tiistai 26. elokuuta 2014

Hopeakakku

Jostain syystä olen tällä hetkellä viehtynyt vanhan ajan leipomuksiin. Johtuuko alkavasta syksystä ja sen mukaisesta ilmasta, mutta nostalgisissa fiiliksissä etsin Marttojen sivuilta vanhan mummonajan reseptin. Tämä on myöskin hyvä resepti, jos sinulle on jäänyt ylimääräisiä munanvalkuaisia etkä tiedä mitä tehdä niillä. Tähän uppoaa helposti ohjeen 4 valkuaista ja jos haluat isomman kakun niin puolitoista kertainen tai kaksinkertainen annos kannattaa tehdä. Tämä annos tuottaa pienen ja sievän kakun.

Mitä kivaa munista/munanvalkuaisista? Tässä ensimmäisten syysilmojen kunniaksi, Hopeakakku.


Hopeakakku

4 valkuaista
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 rkl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 sitruunaa tai appelsiinin raastettu kuori
50 g voita tai margariinia sulatettuna

vuokaan: 10–15 mantelia rouhittuna ja noin 0,5 dl valmista rouhetta

Voitele noin 1,5 litran vuoka ja jauhota se hienolla mantelirouheella.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri sekä jauhot vaahtoon. Mausta raastetulla sitrusraasteella ja lopuksi sekoita jäähtynyt rasva joukkoon.

Laita taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa n. 30 min alaritilällä.

Marttojen ohjeesta poiketen lisäsin vähän leivinjauhetta - varmuuden vuoksi.


Mikä ihana pehmeä maku, kuohkeus ja pikkuinen sitruunaisuus - kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti