Mitä kivaa munista/munanvalkuaisista? Tässä ensimmäisten syysilmojen kunniaksi, Hopeakakku.
Hopeakakku

4 valkuaista
1,5 dl sokeria
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 rkl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 sitruunaa tai appelsiinin raastettu kuori
50 g voita tai margariinia sulatettuna
vuokaan: 10–15 mantelia rouhittuna ja noin 0,5 dl valmista rouhetta

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri sekä jauhot vaahtoon. Mausta raastetulla sitrusraasteella ja lopuksi sekoita jäähtynyt rasva joukkoon.
Laita taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa n. 30 min alaritilällä.
Marttojen ohjeesta poiketen lisäsin vähän leivinjauhetta - varmuuden vuoksi.
Mikä ihana pehmeä maku, kuohkeus ja pikkuinen sitruunaisuus - kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti