Kreikkalaista jogurttia, hunajaa ja mysliä - tästä se aamu lähtee... |
Hunajainen herkkumysli
8 dl Luomu neljän viljan hiutaleita (ostettu suoraan tuottajan lähiruokapisteestä)
5 dl All Bran regular muroja
0,5 dl pellavansiemen rouhe (luomu)
0,5 dl auringonkukan siemen (luomu)
0,5 dl kurpitsan siemen
0,5 dl seesamin siemen (luomu)
300 g pähkinäsekoitusta (ostin irtona lisäksi pistaasipähkinää, mitä pussissa ei ollut)
0,5 dl öljyä (oliiviöljy, rypsiöljy tai muu)
3 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
1 tl kaardemummaa
ripaus suolaa
1 dl rusinoita
1 dl karpaloita
1 dl banaanilastuja
1 dl aprikooseja silputtuna
1 dl eli 5 viikunaa silputtuna
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Kaada kulhoon ryynit ja hiutaleet. Lisää pähkinät ja siemenet. Lisää mausteet. Sekoita.
Kuumenna öljyä kattilassa ja lisää siihen hunaja - lämmitä kunnes hunaja sulaa. Älä keitä.
Kaada hunaja-öljyseos kuivien aineiden päälle ja sekoita kaikki sekaisin.
Kaada massa pellille ja varmista että öljy-hunajaa on joka paikassa.
Laita uuniin noin 15 minuutiksi. Sekoittele, jos tuntuu että massaa on paksulti ja haluat möyhiä kaikki osat paahtumaan. Varo ettei pähkinät tai siemenet pääse palamaan. Laske lämpöä tai ota uunista. Mysli on valmista, kun uunista tulee mukava paahtuneen myslin tuoksu.
Ota pelti jäähtymään ja lisää siihen kuivatut hedelmät, kun se on hieman jäähtynyt.
Säilytä kuivassa ja valolta suojattuna, esim. lasipurkissa.
Nauti aamuisin jogurtin, maidon tai mehukeiton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti