Nyt yritän luoda lapsuuden makumuiston takaisin. Ohjeen kävin katsomassa Marttojen sivuilta varmuuden vuoksi. Uunijuustoa maidosta ja munista olen tehnyt, mutta en halunnut pilata kallista ternimaitosatsia, joten ohje oli tarpeen.
Uunijuusto ternimaidosta
2 l ternimaitoa
1.5 tl suolaa
0,5 kahvikuppia sokeria
1 kanelitanko
Sekoita hyvin. Laita kylmään uuniin. Lämmitä 200 asteeseen ja anna olla niin kauan kunnes alkaa kiehua kunnolla. Laske lämpö 170–150 asteeseen niin, että kiehuu hiljakseen. Anna olla ainakin 1.5 tuntia. Tarkista, että on kovettunut tarpeeksi, ennen kuin otat pois uunista.
Sokerina käytin ruokosokeria. Täydensin ternimaitoa vähän tavallisella maidolla, koska astiassa ei ollut 2 litraa.
Lämmön pidin 150 asteessa ja paistoaika oli n. 2 h.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti