Raparperista säilöön meni raparperichutney. Keittelin kilon raparperinpaloja vihannesten ja mausteiden
kanssa. Chutneytä tuli noin 2 litraa. Chutney teossa idea oli ottaa mitä jääkaapista löytyy ja maustaa se eksoottisesti. Eksotiaa edustivat chilit ja kookos. Maistoin lusikallisen kuumana ja mukavalta maistui. Täytyy odottaa seuraavaan kanaruokaan, että pääsee maistamaan jäähtynyttä ja vähän tekeytynyttä chutneytä. Nam.

Raparperichutney
1 kg raparperin paloja
2 punasipulia ja 2 tavallista sipulia (tai 4 jompaakumpaa)
1 iso paprika
1 solo valkosipuli
4 chilipalkoa
0,5 dl tuoretta inkivääriä (5-7 cm pätkä)
1,5 dl kookoshiutaleita
3 dl sokeria
3 tl suolaa
1,5 tl maustepippuria jauhettuna/murskattuna
0,5 tl valkopippuria jauhettuna/murskattuna

1,5 tl jauhettua kanelia
1,5 dl väkiviinaetikkaa
0,5 dl vettä
3 rkl öljyä
Tee chutney paksupohjaisessa kattilassa.
Kuori ja pilko raparperit, sipulit ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Freesaa öljyssä sipulit, valkosipuli ja chili. Lisää muut aineet ja mausteet.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Kuori vaahto pois.
Purkita kuumennettuihin lasitölkkeihin. Säilytä kylmässä.
Mustaherukkahillo
2 l mustaherukoita
2 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
330 g (1 pkt) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä viitisen minuuttia. Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä.
Mustaherukka-kurpitsahillo
1 kesäkurpitsa (n. 1 litra kuutioita/raastetta)
1 l mustaherukoita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
330 g (1 pkt) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä 10-15 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta ja tölkitä.
Huom. Jos kurpitsaa jää alle litra, laita marjoja enemmän, jotta tulee yhteensä 2 litraa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti