lauantai 27. heinäkuuta 2013

Vadelmapiiras tuoreista vadelmista

Vierasherkkua tuoreista oman pensaan vadelmista eli piirakka, jossa vadelmat ovat tuoreina. Olin poiminut litran vadelmia ja halusin tehdä vieraalle jotain piirakkaa. Koska on harvinaista saada tuoreita vadelmia, en halunnut niiden muusaantuvan uunissa mauttomaksi – talvella on pakko tehdä pakastevadelmille lämmitys – kesällä vadelmat ovat parhaita tuoreena.

Etsin reseptiä netistä ja löysin tämä Kinuskikissan blogista. Tein täytteen Kinuskikissan tapaan suluissa olevilla aineilla. Täytteestä tuli kevyt ja hieman happamampi kuin jos se olisi tehty kermalla.


Vadelmapiiras

Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 ½ dl Flora Vispiä (2 ½ dl Creme Vanillaa)
150 g Valio crème fraichea (1 prk Bulgarian ruokajogurttia)
1 dl fariinisokeria (1 rkl fariinisokeria)
vadelmia (n. 2 dl vadelmia)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Paista 200 asteisessa uunissa 10–12 min. Anna pohjan jäähtyä.



Vaahdota Flora Vispi tai Vanilla.
Lisää joukkoon ranskankerma tai Bulgarian jogurtti ja fariinisokeri. Vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut.
Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle.
Asettele vadelmat täytteen päälle.








Jos haluat voit viimeistellä tortun kiilteellä: valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vadelmien päälle. Anna piirakan jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tarjoile vaikka sitruunamehun kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti