torstai 4. heinäkuuta 2013

Pihvit ja kasviksia Emman tapaan

Tyttäreni oli käymässä. Se on tietysti syy juhlaan. Kokkailimme pari päivää yhdessä erilaisia herkkuja. Lauantaina paistoin pippuripihvit ja Emma laittoi erilaisista kasviksista meille alkupaloja italialaiseen tapaan.


Vaasan keskustassa oli eurooppalainen ruokatori, josta olimme aamulla käyneet hakemassa mm. ranskalaista patonkia, maustettuja oliiveja, italialaista mordadellaa (isoa leikkelemakkaraa) ja zuppa ingleseä sekä samaa herkkua pistaasi-versiona – mutta kyseessä eivät olleet italialaiset trifle-kakut vaan enemmän tahmea fudgemainen jälkiruoka tai makeinen.

Emme käyttäneet mitään erityisiä reseptejä vaan ruuat syntyivät lennosta. Tässä kuvia ja kuvailuja:

Alkupalana olivat kotimaiset uudet perunat ja silli pienen snapsin kanssa.















Väliruokana oli marinoituja kirsikkatomaatteja ja grillissä paistettua halloumia, oliiveja ja marinoitua kesäkurpitsaa ja paprikaa. Ranskalainen patonki auttoi kaapimaan herkulliset rasvat lautaselta :)

Kirsikkatomaatit on halkaistu ja niihin on lorautettu oliiviöljyä, balsamicoa, mustaapippuria ja ripaus suolaa sekä silputtuja basilikan lehtiä.

Hyvän tomaattisalaatin salaisuus on eriväriset kirsikka- ja luumukirsikkatomaatit, jotka tuovat erilaisia makuvivahteita salaattiin. Tässä on sekoitettu kolmea eri kirsikkatomaattilaatua.

Oliivit ovat torilta. Ne oli maustettu kuminalla ja korianterilla.











Halloumi on viipaloitu ja paistettu grillin muurikkapannulla voi-öljyseoksessa rapeapintaiseksi. Halloumin alla on herneenversoja.










Marinoidut kesäkurpitsat ja paprikat

puolikas kesäkurpitsaa viipaleina
3 eriväristä paprikaa
6 rkl oliiviöljyä
4 rkl omenaviinietikkaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
tuoretta persiljaa ja ruohosipulia

Pese ja halkaise paprikat. Poista sisukset ja levitä paprikat leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat alaspäin. Paahda paprikoita grillivastusten alla 225 asteessa noin 20 minuuttia. (tai voit paahtaa niitä grillissä, kunnes ne ovat mustuneet kuorista ja sitten laitat ne pussiin, jotta kuori irtoaa)

Sulje puolikkaat muovipussiin ja anna hikoilla 10 minuuttia, jotta kuori irtoaa helpommin. Poista paprikoista kuoret vetämällä nahka irti paprikan lihasta. Viipaloi paprikat.

Paista kesäkurpitsaviipaleita halloumin kanssa muurikassa. Ota niihin vähän väriä ja anna niiden hieman pehmentyä.

Laita kesäkurpitsat ja paprikaviipaleet kulhoon ja silppua päälle tuoretta persiljaa ja ruohosipulia. Lorauta päälle oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä. Sekoita ja jätä kylmään marinoitumaan. (marinadi on tehty lorauttamalla eli mitat ovat suuntaa-antavat - kokeile omanlainen sekoitussuhde maistelemalla.)

Paista kaupan valmiit pippuripihvit sisältä sopivan punertaviksi. Tarjoa uusien perunoiden ja muurikalla paistetun maissin kanssa.

Koska itse en syö punaista lihaa, paistoin itselleni kanafileitä ja maustoin ne juhannukselta ylijääneellä marinadilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti