lauantai 27. heinäkuuta 2013

Sitruunamehu

Viime päivinä on ollut todella lämmintä ja juotavaa kuluu. Minulle oli tulossa vieras ja ajattelin tehdä jotain kivaa – kotitekoista sitruunamehua!

Sitruunamehutiivisteen teko on nopeaa ja helppoa, mutta kannattaa jäähdyttää tiiviste hyvin ja sekoittaa se kylmään veteen ja lisätä jäitä, jotta sen juo mahdollisimman kylmänä. Näin se on raikasta.

Jos haluat sitruunalimonadia, niin sekoita tiivistettä kivennäisveteen tai hiilihapotettuun lähdeveteen. Tulee mieleen aivan lapsuuden ajan sitruunasooda!





















Sitruunamehutiiviste
500 g sokeria
5 dl vettä
2 sitruunaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata sokeri siihen. 

Kun vesi-sokeriliemi on kiehuvaa, ota kattila liedeltä ja lisää siihen kahden sitruunan raastettu kuori. Anna hautua noin puoli tuntia. 

Purista kahdesta sitruunasta mehu ja lisää se kattilaan. Siivilöi ja pullota. Laita kylmään. Annoksesta tulee noin litra mehutiivistettä.

Sekoita tiivistettä kylmään veteen ja lisää jäitä sekä sitruunaviipale koristeeksi. Sekoitussuhde on noin 1:6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti