tiistai 23. heinäkuuta 2013

Possupihvit, muusi ja tuoreet herneet

Kesällä on ihana tehdä nopeaa ja yksinkertaista ruokaa - grillillä totta kai!

Kävin paikallisen citymarketin lihatiskillä ja ostin heidän itsensä marinoimia possupihvejä. Marinadina oli pippuri-punaviini ja possut näyttivät tosi hyviltä - ei olleenkaan samoilta kuin muoviset valmiiksipakatut.

Samalla reissulla käteen tarttui myös pari tuoretta maissia ja kasa herneitä.

Nopea arkiruoka syntyy tästä:


Herneet persiljavoissa
pari desiä perattuja herneitä
nippu lehtipersiljaa
nokare voita
suolaa, pippuria myllystä

Sulata voi kasarissa ja pyöritä herneitä pari minuuttia voissa. Lisää persiljasilppu ja mauista suolalla ja pippurilla.

Herneet ovat nopeasti valmiit - älä keitä niitä liian kauan!











Maissintähkät grillissä 
2 maissia
nokare voita

Putsaa maissit ja huuhtele ne. Sulata muurikassa voi ja hauduta maisseja kannen alla noin 10–15 minuuttia keskilämmöllä.

Muusi mikrossa

1 pussi perunamuusia
vettä, maitoa

suolaa, pippuria myllystä
nokare voita
silputtua ruohosipulia

Valmista ensin muusi ohjeen mukaan eli laita oikea määrä vettä ja maitoa mikroastiaan sekä sekoita siihen muusijauhe. Keitä mikrossa ohjeenmukainen aika.

Kun muusi on valmista, mausta se suolalla ja pippurilla sekä voinokareella. Lisää silputtua ruohosipulia.

Possupihvit

2 valmista marinoitua possun ulkofileepihviä
voita

Paista possut noin 3 minuuttia molemmilta puolilta muurikassa.

Kokoa annos: possut, muusi, maissi ja herneet. Koristele salaatilla ja tomaateilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti