maanantai 22. heinäkuuta 2013

Marinoidut valkoiset pavut



3-4 dl keitettyjä valkoisia papuja
1 iso punasipuli, silputtuna
½ paprikaa kuutioituna
2 rkl sitruunamehua (noin ½ sitruunaa)
3 rkl vaahterasiirappia
n. ½ dl oliiviöljyä (kylmäpuristettua)
ripaus suolaa ja mustapippuria
yksi rakuunan oksa, silputtuna
vähän timjamia, silputtuna
vähän persilja, silputtuna
(ruohosipulia tai muita tuoreita yrttejä maun mukaan silputtuna)

Käytin tähän purkillisen isoja keitettyjä valkoisia papuja. Näitä saa esim. Lidlistä.

Huuhdo pavut pois suolaliemestä. Sekoita kaikki muut aineet huuhdottujen papujen sekaan ja anna tekeytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Tarjotaan kylmänä lämpimän ruoan lisänä. Säilyy jääkaapissa 5-6 vrk.

Tarjoilin pavut savustetun lohen ja uusien perunoiden lisäkkeenä – hyvin sopivat maut yhteen. Vaahterasiirappi antaa mukavan ja yllättävän maun sipulin ja sitruunan happoja vastaan. Tuoreet yrtit ovat must – itse poimin rakuunan, timjamin ja persiljan, mutta yhdistele mitä sattuu purkissa kasvamaan…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti