tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mansikka-suklaamarenkileivos

Käykö sinulle koskaan niin, että tulee vieraita, mutta ei ole oikein mitään sopivaa tarjottavaa kahvin kanssa?

Tänään meinasi käydä hassusti. Piti keittää kahvit, mutta kaapeista ei löytynyt edes keksejä. Onneksi olivat marenki, tuoreet marjat sekä Valion makurahkat!

Kun kahvi oli valmiina, muistin aiemmin väsäämäni marengit. Noin kuukausi sitten, kun olimme huvilalla käymässä, kokkailin jotain mihin tarvittiin vain keltuaisia. Minulle jäi pari valkuaista käyttämättä, joten päätin silloin tehdä marengin, johon laitan vähän kaakaojauhetta ja pähkinöitä. Tein valmiita leivospohjia pahan päivän varalle ja tänään sitten pääsin hyödyntämään niitä oikein ansiokkaasti – vaikka itse sen sanonkin...



Suklaa-pähkinämarengit

2 valkuaista
1 dl ruokokidesokeria
1 tl etikkaa
1 tl maissi- tai perunatärkkelystä
2 tl kaakaojauhetta
1 rkl pähkinärouhetta

päälle:

Valion mansikkarahkaa
tuoreita mansikoita

Vatkaa kaksi valkuaista kevyesti vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää vaahtoon 1 dl sokeria muutamassa osassa ja hetken päästä 1 tl etikkaa. Lisää siivilän läpi tärkkelys ja kaakaojauhe, ja lopuksi pähkinärouhe. Vatkaa vielä, kunnes vaahto on niin tiivistä, ettei se kulhon kallistuessa heilahda. 


Lusikoi vaahdosta 6 kekoa pellille ja leivitä ne isoiksi pyörylöiksi, hieman kuppimaiseen muotoon. Nosta pelti 200-asteiseen uuniin. Pienennä lämpö heti 75 asteeseen ja anna leivosten olla uunissa tunnin verran. Sammuta uuni ja jätä leivokset uuniin yöksi. Marenkien tulisi olla kuivia ja rapeita.

Varastoi kuivassa ja ilmavassa paikassa.


Marengit laitetaan tarjolle lisäämällä niiden päälle mansikkarahkaa ja tuoreita mansikanpaloja. Tarjoa heti, ettei pohjan rapeus katoa ja marengit kerkiä ”vettymään” rahkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti