maanantai 29. heinäkuuta 2013

Mantelikalaa ja perunamuusia

Koska viimeksi sinä olet tehnyt mantelikalaa?

Joskus on päiviä, kun ei jaksa lähteä käymään kaupassa. Silloin voi koluta kaapit ja pakasteen sekä katsoa mitä hyvää syntyy peruselintarvikkeista.

Jotenkin mantelikala ei aluksi kuulostanut kesälomalta ja mökiltä vaan talviruualta. Mutta kun olin tehnyt ruuan valmiiksi, tajusin se sopivan juuri mökille helppoutensa ja herkullisuutensa ansiosta. Siispä mantelikalaa keskellä kesää – ole hyvä!

Kalan ja perunamuusin kanssa kuvassa marinoidut valkoiset pavut. Ohje löytyy myös tästä blogista.

Mantelikala

400 g pakastekalaa esim. seitiä
3/4 dl korppujauhoja
1 dl mantelilastuja
2 dl ruokakermaa
3 tl sitruunankuoriraastetta
3 rkl tuoretta tilliä (silputtuna)
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
ripaus lime pepparia

Ota kala sulamaan puolisen tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Sekoita korppujauhot ja mantelilastut kermaan. Jätä pieni osa mantelilastuista koristeluun. Mausta seos sitruunankuorella ja tillillä, anna turvota noin 5 minuuttia.


Nosta kalapalat uunivuokaan. Mausta kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Levitä kalan päälle manteliseos, ripottele pintaan loput mantelilastut ja kypsennä mantelikalaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.














Tarjoa mantelikalan kanssa tillillä ja voilla maustettua perunamuusia.















Perunamuusi pussista
Tee muusi pakkauksen ohjeen mukaan. Vettä ja maitoa, ripaus suolaa – sekoita pussimuusi joukkoon. 

Laita mikroon noin 5 minuutiksi. 
Sekoita ja lisää voinokare.

Mausta lime pepperillä.

Koristele valmis muusi tuoreella tillillä.

























Mantelikalan ohje on muokattu Maku-lehden reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti