Spagetti ja kasvis-jauhelihakastike
Ensimmäisenä paistetaan paketti naudan jauhelihaa.
Silppua sipuli ja heitä sekaan, kun liha on hieman ruskistunut. laita mukaan yksi tai kaksi valkosipulin kynttäkin silputtuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
Raasta pari porkkanaa, puolet kesäkurpitsasta ja pilko paprika sekä tomaatti tai pari.
Siirrä jauheliha-sipuliseos kattilaan, lisää yksi tomaattimurskatölkki ja kasvikset.
Lisää vettä puolesta tomaattimurskatölkistä kokonaiseen tölkilliseen kiehuvaa vettä.
Mausta esim. puolikkaalla pestopurkilla.
Keitä sen aikaa kun valmistat spagetin ohjeen mukaan.
Suurusta lopuksi kastikkeensuurusteella, jos kastike tuntuu liian liemevältä.
Lisää vettä puolesta tomaattimurskatölkistä kokonaiseen tölkilliseen kiehuvaa vettä.
Mausta esim. puolikkaalla pestopurkilla.
Keitä sen aikaa kun valmistat spagetin ohjeen mukaan.
Suurusta lopuksi kastikkeensuurusteella, jos kastike tuntuu liian liemevältä.
Kokoa annos: kasa spagettia, kasa kastiketta ja persiljaa koristeeksi sekä makua tuomaan. Ripottele päälle raastettua parmesaania.
Meitä on vain kaksi syömässä mökillä ja ensi viikolla pitäisi lähteä takaisin etelään ja töihin, joten jääkaapin tyhjennys taisi lähteä vähän lapasesta. Kastiketta tuli siis kattilallinen ja spagettia on vain kahdelle. Mitä siis tehdään lopulla? Käytettään seuraavana päivänä toiseen ruokaan – pennepataan!
Pennepata
Keitä pussi pastaa kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pussin ohjeen mukaan.
Valuta pasta ja laita reilu puolet uunivuokaan. Kaada kastike päälle ja lisää loput pastat. Kuorruta juustoraasteella.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tämän saman pataruuan voi tehdä myös perunasta, jolloin pasta korvataan 750 g – 1 kg pakasteperunaviipalepussilla. Jos teet padan pakasteperunasta, paista sitä 45 min - tunti ja lisää kastikkeeseen vähän enemmän nestettä.
Nyt meillä on pataa pariksi päiväksi, jolloin voi keskittyä jälkiruokien miettimiseen, kun pääruoka on jo valmis…
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti