4-6 pientä litteää persikkaa
fariinisokeria
voita
mintun lehtiä
appelsiinimehua
calvadosta
tarjoiluun:
1 litra vaniljajäätelöä
Kuori ja pilko ananas syöntikokoisiin paloihin. Halkaise ja pilko pienet, litteät persikat 4 palaan. Poista kivet.
Laita Muurikalle sulamaan pala voita. Lisää hedelmät ja pyörittele niitä hetki. Lisää fariinisokeria maun mukaan – laitoin noin ruokalusikallisen tai kaksi tähän annokseen.
Lisää mintunlehdet ja purista vähän appelsiinimehua hedelmille.
Lisää calvados. (tässä kohtaa voi myös liekittää, jos tekee tämän pannulla, mutta ulkona en uskaltanut, ettei mökki pala…)
Älä keitä vaan kaada hedelmät heti kulhoon. Voista, sokerista ja mehusta + calvadoksesta pitäisi tulla pieni liemi hedelmille.
Lisää mintunlehdet ja purista vähän appelsiinimehua hedelmille.
Lisää calvados. (tässä kohtaa voi myös liekittää, jos tekee tämän pannulla, mutta ulkona en uskaltanut, ettei mökki pala…)
Älä keitä vaan kaada hedelmät heti kulhoon. Voista, sokerista ja mehusta + calvadoksesta pitäisi tulla pieni liemi hedelmille.
Tarjoile vaniljajäätelön kanssa. Pilkoin litran jäätelöpaketin neljään osaan ja laitoin hedelmät päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti