keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Suklaawhoopiet

Tänään on taas yhdistysilta eli mitä herkkua kahvin kanssa? Pullat ja piirakat on tehty, joten on aika kokeilla jotain uutta – pikku leivoksia!

Whoopiet on nopeita ja helppoja tehdä ja ne voi maustaa aivan omannäköiseksi. Tykkään suklaasta, joten tässä suklaawhoopien ohje. Resepti on muokattu Valion ja Pirkan whoopie-resepteistä.


Suklaawhoopiet

100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl luomuruokosokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa

Täyte

2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa, makea mansikka
2 Fazer tummaa Geisha-suklaapatukkaa

Koristelu

50 g valkoista leivontasuklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.

Yhdistä vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Nostele taikinasta leivinpaperin päälle pellille ruokalusikan kokoisia nokareita, noin 30–40 kappaletta. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 10–12 minuuttia riippuen koosta. Paistoin 30 kpl vähän isompia joten pidin niitä 12 minuuttia uunissa. Anna jäähtyä.

Sekoita rahkan joukkoon karkeasti rouhittu suklaa. Levitä täyte puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi.

Pilko valkoinen suklaa minigrip-pussiin ja laita mikroon. Sulata puolella teholla noin 30 sekunnin erissä. Kun suklaa on sulanut, leikkaa pussin kulmaan minipieni reikä ja koristele kannet suklaalla.

Anna maustua jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Säilytä whoopiet jääkaapissa. Voit myös pakastaa ne ilman täytettä ja koristeita.

Whoopien tekokuvia:

Leivontatarvikkeet

Tee ruokalusikan kokoisia kokkareita tai pursota muutama kasa pellille. Minulla ei ollut sileää pursotinsuulaketta, joten kasat näyttivät vähän hassuilta kakunkoristetyllillä pursotettuna, mutta keksit tulivat kuitenkin pyöreäksi :D

Pyöreitä ja kauniita - ja melkein tasakokoisia


Täyte saa olla jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin, jotta se vähän tiivistyy ennen keksien väliin laittamista. Voit tehdä sen vaikka ensin ja paistaa keksit vasta toisena, jos haluat koota keksit heti paistamisen jälkeen.

Täytteen aineet tällä kertaa.

Valkoinen suklaa minigrip-pussissa sulaa mikrossa nopeasti.

Koristele päällimmäinen keksi.

Valmiit whoopiet kannattaa olla jääkaapissa ½ tuntia ennen tarjoilua vetäytymässä.
Ja whoopiet voi tarjoilla vaikka itsetehdyn sitruunamehun kanssa. Ohje löytyy viime viikolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti