Ensin ahvenet savustumaan. Sähkö-Simo taas käyttöön ja kerroksittain savustusastia kokoon. Päällimmäiseksi tulevat ahvenet ja pohjalla on leppälastua kourallinen ja 3 sokeripalaa. Ensin virta täysille ja kun savua alkaa muodostua, niin virrat puoleen.
Sillä aikaa kun kalat savustuu, pesen uusia perunoita – sikliä ja laitain ne kiehumaan.
On aika tehdä tillipesto.
Tillipesto
1 dl pinjansiemeniä
50 g tilliä (1 iso ruukku tai 2 pientä)
1 valkosipulinkynsi
25 g parmesaanijuustoa
1 rkl sokeria
lime pepper-maustetta myllystä tai mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 1/2-2 dl oliiviöljyä
(½ sitruunan kuorta raastettuna)
Laita kaikki muut aineet paitsi oliiviöljy silppuriin ja aja hienoksi silpuksi. Lisää oliiviöljyä niin kauan kun koostumus vaikuttaa sinusta sopivalta.
Maustoin peston tällä kertaa sekä sitruunan kuorella että lime pippurilla, koska halusin siihen hienon sitruunan maun. Normaalisti niitä ei tarvita, mutta ne antavat hieman raikkaamman olon kuin ilman sitruunaa - varsinkin kalan kanssa tarjottaessa.
Maustoin peston tällä kertaa sekä sitruunan kuorella että lime pippurilla, koska halusin siihen hienon sitruunan maun. Normaalisti niitä ei tarvita, mutta ne antavat hieman raikkaamman olon kuin ilman sitruunaa - varsinkin kalan kanssa tarjottaessa.
Kala oli tässä vaiheessa kypsää ja siirsimme sen tarjoilulautaselle.
Myös perunat olivat kypsiä.
Tein vielä pienen salaatin keltaisista tomaateista ja mozzarella juustosta. Laitoin tomaatin- ja juustonviipaleet astiaan ja kiersin niille hieman suolaa ja mustapippuria myllystä. Loraus oliiviöljyä ja tällä kertaa vaaleaa balsamicoa, että vaaleat värit pysyvät vaaleina.
Päälle silputtua basilikaa.
Päälle silputtua basilikaa.
Sitten ei muuta kuin pöytään ja ahvenia kuorimaan. Ahven oli kypsynyt sopivasti ja tillipesto sopi perunan kaveriksi. Salaatti toi väriä lautaselle. Hyvää ja kevyttä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti